WRC2019 | Terreny i Mapa
53
page-template-default,page,page-id-53,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Terreny i Mapa

world rogaining championship 2019

L’àrea de competició (140 km2) es troba íntegrament als Pirineus Catalans, majoritàriament a la part de Catalunya i també una petita part a França.

 

El terreny oscil·la de moderat a muntanyenc.  El pic més alt és la Tossa 2536 m i l’àrea més baixa és d’uns 1.300 metres, al poble d’Alp. Aquest entorn muntanyenc ofereix un terreny exigent físicament pel que minimitzar els ascensos i baixades esdevé  un factor important.  Per tant, les capacitats de navegació i habilitats de planificació de rutes adquireixen una importància vital per tant, esdevindran un  factor essencial per a l’èxit en la rogaining .

 

El bosc cobreix fins al 60% de l’àrea de l’esdeveniment. Predomini de pi, principalment a les zones baixes i vessants nord, i  sectors de roure menors en pendents baixes i sud. L’altre 40% de l’àrea de l’esdeveniment son zones obertes, amb camps d’herba  baixa en un terreny relativament uniforme i suau, juntament amb algunes zones de terres agrestes.

Hi ha una important xarxa de camins forestals i senders. La influència humana està present i es constant des de l’Edat Neolítica, amb monuments megalítics significatius.

Creiem que és una excel·lent ocasió per gaudir d’aquest tipus de terreny unint desafiament físic i tècnic  en una zona muntanyosa  que convertirà la competició en una experiència inoblidable .

 

MAPA

L’escala seleccionada és 1:25 000 amb interval de contorn cada 10 metres. Les fonts per crear el mapa són ortofoto anual i LiDAR disponibles en aquesta regió. Aquesta informació permet l’obtenció d’una cartografia precisa. Completada amb treball de camp per afegir detalls i avaluar els boscos i àrees obertes.

El mapa proporciona una diferència significativa amb els mapes de les rogaining habituals: els boscos i àrees obertes estan impreses en colors en funció de la facilitat per córrer, com es fa en mapes d’orientació.