WRC2019 | Butlletí nº4
17331
page-template-default,page,page-id-17331,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Butlletí nº4

Print Friendly, PDF & Email

Darreres informacions 18/07/2019

16º WORLD ROGAINING CHAMPIONSHIPS

5º CAMPEONATO IBEROGAINE

27TH – 28TH OF JULY 2019


https://www.wrc2019.cat

Una còpia d’aquest butlletí s’enviarà a tots els corredors per correu Electronic. Hi haurà còpies impreses disponibles a la zona de competició. Volem així limitar el consum innecessari de paper.

 

Normes IRF i canvis proposats

D’acord amb el  IRF council, En el WRC2019 les normes de la Federació Internacional de Rogaining tindran les següents variacions:

 

Material obligatori (Norma D9)

Per raons de seguretat i a causa del terreny d’alta muntanya (amb possibles variacions de temperatura al juliol de 20º a 2º) la llista de material obligatori inclou:

  • Targeta SI amb cinta irrompible oficial
  • Dorsal. Els números han de ser visibles durant la competició.
  • Un xiulet
  • Una gorra o mocador que cobreixi el cap
  • Una jaqueta de muntanya
  • Una samarreta tèrmica de mànigues llargues
  • Un aparell GPS proporcionat per l’organització (un per equip).
  • Una manta tèrmica (una per equip)
  • Els telèfons mòbils estan permesos com a elements de seguretat però els competidors els han de portat en bossa de plàstic, opaca, segellada per l’organització. El telèfon només podrà ser utilitzat en cas d’emergència. Els equips que vulguin portar el mòbil han de demanar la bossa a l’organització.
  • Atenció; recordeu que els rellotges amb GPS estan prohibits perquè representen una clara avantatge, només els rellotges normals seran permesos.

 

Material recomanat

Al marge del material obligatori, l’organització recomana:

  • Protecció solar
  • Un mínim de 2 litres d’aigua
  • Diners en metàl·lic.

 

Control de material

Els organitzadors podran comprovar el material obligatori en tot moment; en la zona de sortida, durant la cursa o després de l’arribada, en la zona d’arribada.

 

Cursa

El número total de fites és de  86. La suma total de la puntuació d’aquestes serà 508 punts. Les fites utilitzen numeració de dos dígits, del 21 al 99, el primer dígit mostra la puntuació d’aquella fita (de 2 a 9). També, hi ha 7 fites amb tres dígits (102,103,105,106,107,108,109), aquestes set fites puntuen 10 punts cadascuna.

La penalització per arribar després del temps oficial d’arribada serà d’un punt per cada minut començat després del temps oficial d’arribada (12:00 de diumenge 28 de juliol). Els equips que acabin 30 minuts després del temps oficial d’arribada seran classificats com RETARD.

La línia més curta que connecta totes les fites té una distància de  103 km amb més de  9.000 m de desnivell.

Les Fites són perfectament visibles des de força direccions i estan col·locades a un metre del terra. No tenen reflectants, perquè considerem que el mapa i la descripció de controls permet arribar a la fita amb la màxima precisió. Si no funcionés el sistema SI (ni soroll, ni llum), cal utilitzar les caselles de reserva del mapa. Si un control ha desaparegut, caldrà senyalar-ho a la zona d’arribada al final de la cursa. L’organització podrà utilitzar el sistema de seguiment per GPS per valorar la protesta. Només quan estigui confirmat que una fita ha desaparegut, es podrà puntuar aquesta als equips que hagin protestat.. La desaparició d’un control no es motiu, doncs, per des precintar el telèfon mòbil.

Nota; malgrat es poden utilitzar les targetes SI Air, aquestes no funcionen en mode AIR, els corredors han d’introduir la targeta a la base. Tots els corredors correran amb el mode habitual del sistema SI.

Les tres fites més properes a la sortida (23, 24, 25) són en elements amples que permeten un accés multitudinari. Les tres tenen una triple base. Les fites 33, 47, 48 tenen doble base. L’objectiu és minimitzar el risc de cues en les primeres fites, en una competició de gairebé 900 corredors.

El traçat i el terreny permeten diferents eleccions de ruta i diferents planificacions. Els organitzadors reclamen als corredors que siguin conscients del terreny, on el desnivell serà molt més decisiu que la distància a l’hora de fer un bon traçat.

El hash-house està ubicat força centrat en el mapa i ofereix una opció ideal per visitar-lo durant la cursa per avituallar-se o descansar. En el terreny hi ha 17 punts d’aigua (naturals o en ampolles de plàstic) marcats en el mapa amb un quadrat blau. El riu principal i altres rierols no són recomanables a causa de la gran quantitat de bestiar en les parts altes. Si decidiu utilitzar-los és imprescindible que potabilitzeu l’aigua.

 

Descripció de controls.

Els corredors es poden baixar de la web la descripció de controls en català. A més, es poden baixar informació sobre punts d’aigua i punts de seguretat.

Recordeu que la descripció de controls estarà impresa en el mapa en anglès i en simbologia IOF. A més , a la zona de sortida hi hauran fulles de descripció de controls en català, castellà i anglès però en paper no impermeable.

Nota; hi ha una errada en la descripció del control 85 impresa en el mapa en text en anglès. Hauria de dir el tàlveg del sud-est, clariana i diu en tàlveg del sud-oest, clariana. La descripció en simbologia IOF, en canvi, és correcte.

 

Punts d’emergència i telèfons d’emergència.

El telèfon d’emergència a l’estat espanyol i a França és el 112. En primer lloc, recomanem que es truqui algun dels tres telèfons d’emergència de l’organització que estan impresos en el mapa.

A més, en la cursa hi ha dos punts de socors, el refugi del Niu de l’Àliga  (a tocar del punt més alt del mapa) i el refugi del Pla de les Forques. En aquests punts hi haurà controladors des de les 16:00 de dissabte fins les  10:00 de diumenge.

 

Mapa

L’escala del mapa serà 1:25000, amb una equidistància de  10 metres, i corbes auxiliars de 5 metres. Els elements del mapa estan representats amb simbologia IOF.

El mapa base ha estat elaborat amb les següents fonts*:

  • Corbes de nivell i vegetació des de la base LiDAR.
  • Planimetria des del mapes topogràfics 1:5000
  • Tot el terreny ha estat comprovat amb orthophotos per complementar la informació.

* Totes les bases han estat estretes de l’ Institut Cartogràfic I Geològic de Catalunya (ICGC).

A més a més, s’ha fet un important treball de camp per poder afegir detalls per part del cartògraf i de l’equip tècnic que ha anat aportant múltiples modificacions.

Els mapes de competició s’han imprès amb paper sintètic resistent a l’aigua i a la ruptura (Poliart). També es donarà un mapa en paper convencional a tots els equips per poder fer la planificació. No caldrà retornar aquest mapa als organitzadors. La mida exacte del mapa és  57cm x 81cm.

Com a mapa a escala 1:25000, només els elements més grans estan representats, però en algunes àrees amb menys elements en el terreny, poden estar representats elements més petits.

Les zones boscoses  estan representades molt diferent que en el mapes tradicionals de rogaining. El bosc està dibuixat en tres colors depenent de la seva penetrabilitat, semblant als mapes d’orientació. El blanc i els verds s’han utilitzat amb aquest propòsit. Aquesta representació està extreta de la base LiDAR de manera automàtica. Això vol dir que dóna una idea de la densitat del bosc, però no implica que s’hagi fet treball de camp, pel que poden haver-hi fortes variacions d’una zona a una altra.

Hi ha un important xarxa de camins i pistes. El cartògraf ha fet un gran esforç per dibuixar-les correctament, però el terreny està viu i les diferents activitats humanes poden provocar canvis. Hi ha força zones d’explotació de fusta on setmana rere setmana s’obren zones noves. Per altra banda hi ha molts corriols de bestiar que no estan representats.

Hi ha un gran nombre de tanques de bestiar en el terreny, algunes poden estar electrificades, aneu amb compte. Només les tanques principals i molt grans estan representades. Les tanques poden variar molt d’any en any. Normalment s’han pintat les tanques de dos fils o més.

Hi ha molt bestiar en el terreny, sobretot en les zones obertes. Són pacífics però no els hi agrada que els destorbeu. Podeu trobar molts altres animals de fauna salvatge, com a mamífers destaquen els isards, els cérvols o les marmotes. Sigueu molt respectuosos.

 

Àrees prohibides i seguretat

En el terreny hi ha una línia de tren i una carretera (la d’Alp a La Molina) que estan totalment prohibides, tant travessar-les com desplaçar-s’hi. Aquesta carretera i la línia de tren estan clarament representades amb una línia magenta. Hi ha uns punts específics on es poden passar ambdues infraestructures, normalment coincideixen amb un pas a diferent nivell, aquests punts estan representats en el mapa i són els únics admesos per creuar. Creuar per passos prohibits serà motiu de desqualificació

La resta de carreteres del mapa  tenen un trànsit més escàs, es poden creuar amb molta cura, però desaconsellem córrer per elles. De totes maneres en cap cas són necessàries per enllaçar fites.

En el terreny hi ha també els recorreguts de descens de bicicleta de muntanya de La Molina bike park, estan dibuixats en el mapa amb una línia magenta discontinua. Està totalment prohibit utilitzar aquests corriols durant les hores d’obertura del bike park, de 10;00 a 19:00, perquè hi ha bicicletes baixant a gran velocitat i que poden provocar un greu accident. Es poden creuar aquests corriols en tot moment, extremant les mesures de seguretat.

Finalment, hi ha una àrea molt extensa marcada com a àrea prohibida perquè hi ha moltíssim bestiar. Els corredors que entrin en aquesta àrea seran desqualificats.

Els tallats grans estan representats al mapa. Estigueu atents quan entreu a una zona de tallats, especialment durant la nit o amb boira. Hi ha altres zones de fortes pendents que no tenen tallats representats però que poden ser igual de perilloses. Aquestes àrees presenten les corbes de nivell molt enganxades, poden tenir tallats no dibuixats i pot resultar impossible baixar o pujar per elles. Tingueu cura.

Previsió meteorològica

En el centre de competició, el divendres penjarem una acurada previsió. És important que la tingueu en compte per planificar la vostra cursa..

 

Registre

El registre de corredors estarà localitzat en el Museu Josep Maria Figueres en la Molina (500 metres des del centre de competició). Tots els corredors hauran de passar per aquest control abans d’aparcar els vehicles en el centre de competició .

Tots els corredors rebran la bossa del corredor amb informació i detalls dels nostres col·laboradors. En la mateixa zona  es podran recollir les jaquetes i altres productes que s’hagin comprat a la botiga.

Dins de la bossa els participants trobaran una polsera groga de tela irrompible que caldrà que es posin. Aquesta polsera és la que permet l’accés als diferents serveis i servirà de control.

A més, també trobaran una polsera de plàstic Tyvek de color carbassa que és la que caldrà utilitzar durant la cursa per lligar la targeta SI.

Cada equip rebrà un bidó de 5 litres. Si s’acaba se’n pot sol·licitar u altre. Malgrat que en la zona de competició hi haurà diferents aixetes per rentar o cuinar, l’aigua de l’estació no té control sanitari per això hem preferit donar aigua embotellada de boca a tots els corredors.

Els formularis de descàrrega de responsabilitat per signar estaran disponibles a la oficina de registre.

Qualsevol participant de menys de 18 anys ha de presentar una autorització signada pels seus tutors legals, per poder participar a la competició.

 

Recollida de targetes SI

Les targetes de lloguer seran donades als corredors que les han reservat prèviament, durant el procés de registre. Per recollir les targetes, els corredors han de deixar un document de identificació o 70€ de reserva. Aquests diners es retornaran en el moment de retornar la targeta. Es cobrarien en cas de pèrdua o trencament de la targeta, si us plau aneu amb compte.

 

Àrea de planificació

Després de rebre els mapes en paper plastificat, més un d’extra en paper normal per fer la planificació, el competidors poden utilitzar les zones marcades del centre de competició per planificar la ruta. Aquesta area inclou la zona coberta de planificació, la zona de tendes I els dos pàrquings més propers al centre de competició. Els límits exactes es publicaran més endavant. Els competidors no poden sortir d’aquesta area fins a la sortida de la competició. Els organitzadors vigilaran el compliment estricte de les normes de la IRF durant el procés de planificació. Només els cotxes que estiguin en els dos pàrquing marcats estan dintre de la zona, els altres aparcaments restaran prohibits durant la planificació.

Àrea audiovisual

Els organitzadors transmetran en directe la competició, els recorreguts dels equips i la seva puntuació estimada, des de dos hores després de l’inici de la competició fins l’arribada. Recordeu que cap component dels equips o tècnics que els ajuden poden entrar en aquesta àrea. Així com tampoc poden utilitzar cap dispositiu amb accés a Internet.

 

Horari WRC2019

Dijous 25 de luliol 2019

  • 14:00 Obre la zona d’acampada. Mapes del model-event disponibles.
  • 16:00 Obre Inscripcions.
  • 21:00 Tanca inscripcions.

Divendres 26 de juliol 2019

  • 10:00 Obre inscripcions.
  • 14:00 IRF Meeting a La Molina (Durant la reunió el registre romandrà tancat).
  • 21:00 Tanca inscripcions

Dissabte 27 de juliol 2019

  • 8:00 Obre inscripcions
  • 9:00 Entrega de mapes
  • 11:00 Obre la zona de sortida
  • 12:00 Sortida
  • 17:00 Càtering disponible en el hash house
  • 21:18 Posta de sol

Diumenge 28 de juliol 2019

  • 6:42 Sortida de sol
  • 12:00 Final de cursa. Temps límit sense penalització
  • 12:30 Menjar de cloenda
  • 15:00 Cerimònia d’entrega de premis

Dilluns 29 de juliol 2019

  • 11:00 Càmping a la zona de competició tanca.

 

Temps oficial de competició

El temps oficial de competició es mostrarà en pantalles en la zona de competició. Els corredors han de sincronitzar els seus rellotges amb aquest horari.

 

Recollida del dispositiu GPS

La recollida del GPS es farà el dissabte al matí entre les 8:00 i les 11:40, molt a prop de la zona de sortida. Tots els equips han de passar per aquest punt per poder lligar-se el dispositiu a la motxilla que portaran durant la competició.

Aneu amb cura, perquè en cas de pèrdua del dispositiu caldrà pagar 130€. .

 

Entrega de mapes

A les 9:00 prop de la zona de sortida, es muntaran diferents cues ordenades per número de dorsal. Un dels corredors de l’equip amb el número de dorsal ben visible haurà d’anar a recollir els mapes de tot l’equip.

 

Àrea de sortida

Abans d’entrar en l’Àrea de sortida, tots els equips han de portar lligat el GPS. Cap equip podrà entrar en la zona de sortida sense aquest element. Els equips han d’entrar en aquesta àrea junts, des de les  11:00 fins com a molt tard les 11:40 AM. Les targetes SI es comprovaran a la porta. Posteriorment es passarà al control de material obligatori. Després es passarà per les bases de neteja, comprovar i desactivar sistema Air. Es responsabilitat dels corredors que la seva targeta s’hagi netejat i comprovat correctament.. La sortida es donarà el dissabte 27 de juliol a les  12:00, amb una espectacular trabucada.

 

Arribada

El temps límit d’arribada és les 12:00 de diumenge, 28 de juliol. Cal marcar la base d’arribada, clarament senyalitzada. Després d’acabar, només els organitzadors podran treure la polsera de la targeta SI. Els participants que portin telèfons mòbils hauran de presentar la bossa precintada sense obrir.

 

Dutxes

El servei de dutxes estarà a la Piscina de la Molina des de les 10:00 fins les 14:00. Caldrà utilitzar la polsera groga per entrar.

 

Wi-Fi

Hi ha WiFI gratuït a la zona de competició. La contrasenya se us donarà en el registre de corredors.

 

Botigues i Bar

Hi haurà diferents botigues de material esportiu i un servei de Bar amb tots tipus de begudes i entrepans.

 

Resultats

Després de l’arribada, cada competidor rebrà una impressió dels seus resultats preliminars. Aquests resultats preliminars s’aniran mostrant també en les pantalles del centre de competició. Els resultats finals seran publicats a la web del Mundial i en el centre de competició a partir de les 13:00

 

Protestes

Qualsevol equip pot presentar una queixa o una protesta durant els 45’ següents des del temps  d’arribada (fins les 12:45). Les protestes sobre resultats preliminars,  sobre qualsevol equip que hagi trencat les normes o sobre accions dels organitzadors que considerin han convertit en injusta la prova. Les protestes s’han de presentar a l’organització per escrit, i en llengua anglesa.

 

Jurat

Qualsevol protesta serà considerada per un jurat de tres membres decidits per la IRF.  Pel Mundial del 2019 seran  Richard Robinson, Jan Tojnar i Roberto Pascual. Qualsevol conseller de la IRF present en la zona de competició pot actuar de membre de jurat alternatiu, en el cas que la protesta presentada impliqui algun dels membres del jurat nominat.

 

Premis

L’equip amb la puntuació més alta en cada categoria rebrà el títol de Campió del Mon de Rogaining. Els tres millors equips de cada categoria rebran premi.

Els guanyadors de cada categoria, més els tres primers de les tres categories Open (homes, dones i mixtes) guanyaran un frontal Silva i una motxilla Camelbag, proporcionada pels nostres espònsors. Tots els pòdiums rebran un lot de diferents productes locals.

 

Model event

El model event estarà disponible des de les 12:00 del dijous 25 de juliol fins la sortida del Mundial. S’utilitzarà el mapa del Rogaining de Castellar de n’Hug, en escala 1:25.000. Malgrat que no es tracte del mateix cartògraf, el terreny és força similar. El triangle de sortida del model event estarà situat a la carretera de Castellar de N’Hug, uns  15 kms des del centre de competició, no hi haurà transport públic, però l’organització facilitarà un taulell d’informació  per poder compartir cotxes. No hi haurà encarregat de la zona d’aparcament que és molt petita i per pocs cotxe. El model event tindrà unes 10 fites i es pot fer en unes 2 o 3 hores caminant.

 

Prova popular de 6 hores

La prova de 6 hores es celebrarà dissabte de  13:00 a 19:00 . La informació detallada es troba en el link específic que trobareu a la pàgina web. Aquesta prova està destinada, sobretot a corredors locals i als acompanyants dels participants del Mundial.

 

IRF meeting

La reunió de la IRF es farà de14:00 a 17:00 el divendres 26 de juliol al Museu Josep Maria Figueres a la Molina (500 metres del centre de competició) . Tothom interessat serà molt benvingut. Reunió en anglès.

 

Càtering

Menú al Hash-house des de les 17:00 de dissabte 27.

Cafè, té, brou de pollastre i vegetal, begudes isotòniques, refrescos,  cervesa, llaminadures, fruits secs, fruita, galetes, xocolata, entrepanets, formatge, arròs o pasta amb olives, tonyina i blat de moro, arròs o pasta amb salsa de tomàquet, arròs o pasta amb salsa bolonyesa.

Per poder preparar el dinar de clausura, no es serviran menjars calents a partir del diumenge 28 a les 11:30. El menjador estarà tancat durant una hora.

Dinar de clausura a partir de les 12:30; Fideuà amb calamars, amanida i begudes.

Hi ha menús especials pels vegetarians  que l’hagin sol·licitat prèviament.

 

Organitzadors

Ricard Belascoain – Director de cursa.

Raquel Font – Responsable de materials i de logística.

Carles Loré – Cartògraf.

Assumpció Termens – Responsable de botiga, i voluntaris

Maria Gràcia – Esponsorització i community manager.

Pep Mayolas – Director tècnic.

 

International Rogaining Federation (IRF),

IbeRogaine,

Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC).

 

Controladora 

Gill Fowler (Australia)

 

Contacte

wrc2019cat@gmail.com

Web-site URL www.wrc2019.cat/en