WRC2019 | Terreny i Mapa
53
page-template-default,page,page-id-53,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Terreny i Mapa

world rogaining championship 2019

L’àrea de competició (140 km2) es troba íntegrament als Pirineus Catalans, majoritàriament a la part de Catalunya i també una petita part a França.

 

El terreny oscil·la de moderat a muntanyenc.  El pic més alt és la Tossa 2536 m i l’àrea més baixa és d’uns 1.300 metres, al poble d’Alp. Aquest entorn muntanyenc ofereix un terreny exigent físicament pel que minimitzar els ascensos i baixades esdevé  un factor important.  Per tant, les capacitats de navegació i habilitats de planificació de rutes adquireixen una importància vital per tant, esdevindran un  factor essencial per a l’èxit en la rogaining .

 

El bosc cobreix fins al 60% de l’àrea de l’esdeveniment. Predomini de pi, principalment a les zones baixes i vessants nord, i  sectors de roure menors en pendents baixes i sud. L’altre 40% de l’àrea de l’esdeveniment son zones obertes, amb camps d’herba  baixa en un terreny relativament uniforme i suau, juntament amb algunes zones de terres agrestes.

Hi ha una important xarxa de camins forestals i senders. La influència humana està present i es constant des de l’Edat Neolítica, amb monuments megalítics significatius.

Creiem que és una excel·lent ocasió per gaudir d’aquest tipus de terreny unint desafiament físic i tècnic  en una zona muntanyosa  que convertirà la competició en una experiència inoblidable .

 

MAPA

L’escala del mapa serà 1:25000, amb una equidistància de  10 metres, i corbes auxiliars de 5 metres. Els elements del mapa estan representats amb simbologia IOF.

El mapa base ha estat elaborat amb les següents fonts*:

  • Corbes de nivell i vegetació des de la base LiDAR.
  • Planimetria des del mapes topogràfics 1:5000
  • Tot el terreny ha estat comprovat amb orthophotos per complementar la informació.

* Totes les bases han estat estretes de l’ Institut Cartogràfic I Geològic de Catalunya (ICGC).

A més a més, s’ha fet un important treball de camp per poder afegir detalls per part del cartògraf i de l’equip tècnic que ha anat aportant múltiples modificacions.

Els mapes de competició s’han imprès amb paper sintètic resistent a l’aigua i a la ruptura (Poliart). També es donarà un mapa en paper convencional a tots els equips per poder fer la planificació. No caldrà retornar aquest mapa als organitzadors. La mida exacte del mapa és  57cm x 81cm.

Com a mapa a escala 1:25000, només els elements més grans estan representats, però en algunes àrees amb menys elements en el terreny, poden estar representats elements més petits.

Les zones boscoses  estan representades molt diferent que en el mapes tradicionals de rogaining. El bosc està dibuixat en tres colors depenent de la seva penetrabilitat, semblant als mapes d’orientació. El blanc i els verds s’han utilitzat amb aquest propòsit. Aquesta representació està extreta de la base LiDAR de manera automàtica. Això vol dir que dóna una idea de la densitat del bosc, però no implica que s’hagi fet treball de camp, pel que poden haver-hi fortes variacions d’una zona a una altra.

Hi ha un important xarxa de camins i pistes. El cartògraf ha fet un gran esforç per dibuixar-les correctament, però el terreny està viu i les diferents activitats humanes poden provocar canvis. Hi ha força zones d’explotació de fusta on setmana rere setmana s’obren zones noves. Per altra banda hi ha molts corriols de bestiar que no estan representats.

Hi ha un gran nombre de tanques de bestiar en el terreny, algunes poden estar electrificades, aneu amb compte. Només les tanques principals i molt grans estan representades. Les tanques poden variar molt d’any en any. Normalment s’han pintat les tanques de dos fils o més.

Hi ha molt bestiar en el terreny, sobretot en les zones obertes. Són pacífics però no els hi agrada que els destorbeu. Podeu trobar molts altres animals de fauna salvatge, com a mamífers destaquen els isards, els cérvols o les marmotes. Sigueu molt respectuosos.