WRC2019 | Rogaine Popular
17075
page-template-default,page,page-id-17075,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Rogaine Popular

Print Friendly, PDF & Email

Informació Rogaine popular 6h

La Molina  –  Pirineu  –  Catalunya  –  Espanya

Federació de Curses d’Orientació de Catalunya

Asociación IbeRogaine

https://www.wrc2019.cat

 

Informació general

Els propers 27 i 28 de juliol se celebrarà el Campionat del Món de Rogaine (WRC) a La Molina. Dins d’aquest esdeveniment, el dissabte 27, es disputarà un Rogaine popular.

 

Centre de competició

El centre de competició estarà ubicat a La Molina, La Cerdanya, en un entorn obert proper a la zona de competició.

 • La Recollida de dorsals estarà ubicada al Museu de la Molina
 • La sortida de la Rogaine es troba a prop del P3 (Fontcanaleta)

Participants

Equips de 2 a 5 membres.

 

Programa

Divendres, 26 de juliol de 2019

 • 12:00 a  22:00 Recollida dorsals Rogaine Popular

Dissabte, 27 de juliol de 2019

 • 9:00 a 11:00 Recollida de dorsals del Rogaine Popular
 • 10:30 a 11:00 Formació no iniciats
 • 12:00             Inici de la competició WRC .
 • 12:15             Obertura parc tancat  i revisió de material Obligatori
  de la Rogaine Popular
 • 12:40             Lliurament mapes del Rogaine Popular
 • 13:00             Inici competició Rogaine Popular
 • 19:00             Final competició Rogaine Popular
 • 19:30             Àpat i premis Rogaine Popular

Diumenge, 28 de juliol de 2019

 • 12:00 Final de la competició WRC
 • 14:00 Lliurament de premis

 

Categories de la competició

 • Homes Open (MO): homes, sense restricció d’edat
 • Dones Open (WO) : dones, sense restricció d’edat
 • Mixtes Open (XO): almenys un home i una dona, sense restricció d’edat

Inscripcions

Les inscripcions es faran a través del següent formulari d’inscripcions. També pots revisar els equips inscrits.

 • Primer termini del 27 de maig al 23 de juny (20€) *.
 • Segon termini del 24 de juny a 14 de juliol (amb un recàrrec de 5€)*.

*  En cas de no poder participar a la Rogaine Popular, cal enviar un email abans del dia 1 de  juliol informat a l’organització de la baixa per tal de que es retornin 10 € de la inscripció. A partir de l’1 de juliol NO es tornarà cap import de la inscripció.

* La inscripció inclou avituallament en cursa + entrepà i beguda a l’acabar

Es farà servir el sistema de marcatge SI. Si no es disposa de pinça hi ha la possibilitat de llogar-la

 • Lloguer de pinça SI (3€). El lloguer es fa a través del mateix formulari d’inscripció (*)

*Per poder adquirir la SI de lloguer caldrà deixar una fiança de 50€ o el DNI que serà retornat al finalitzar la cursa quan es retorni la Pinça SI. En cas que la pinça es perdi o es retorni danyada caldrà abonar la quantiat de 50 euros.

Els participants que no disposin de llicència federativa específica per a la prova d’orientació (FCOC, FEDO o Federació d’Orientació del país d’origen) hauran de contractar una llicència temporal.  Caldrà mostrar la llicència federativa alhora de recollir el dorsal.

 • Llicència temporal 2 €

Podeu comprar la camiseta, la jaqueta o el buff del WRC a la botiga del WRC.

 

Material obligatori (Rogaine popular)

Individualment:

 • Jaqueta impermeable
 • Manta tèrmica
 • Xiulet
 • Aigua (mínim 1litre)
 • Menjar
 • Brúixola
 • Targeta S.I.
 • Mapa lliurat per la organització

 

Per equip:

 • Farmaciola
 • Mòbil amb el número de l’organització


Sistema de control SI

S’utilitzarà el sistema de control electrònic SPORTIdent (SI).

Cada membre de l’equip ha de portar una targeta SI (versió 6, 9, 10, 11 o AIR), que s’ha de lligar al canell del competició en forma de polsera que haurà portar durant tota la competició. Tots els competidors han de conèixer el tipus de targeta SI que posseeixen per tenir prou capacitat de memòria per registrar tots els controls de la WRC. (característiques de les targes SI).

Les targetes SI  podran ser llogades als organitzadors per 3 € cadascuna. Els participants que volen llogar, han de sol·licitar-ho durant el procés de registre.

Les eines SPORTIdent s’utilitzaran per al cronometratge i la computació de resultats. El programari s’ha utilitzat amb èxit en una sèrie de competicions d’esports d’aventura i concursos de rogaining organitzats en els últims deu anys.

La Nova Fita serà l’empresa responsable de tot el sistema de control i de proporcionar resultats.

 

Temps de cursa

Els equips tindran un màxim de 6h per a realitzar el seu recorregut. A partir de les 6h es penalitzarà segons el temps de retard en l’arribada:

Penalitzacions:  0 a 4’59’’: 5 punts // 5’ a 9’59’’: 10 punts // 10’ a 14’59’’: 20 punts //
15’ a 19’59’’: 30 punts // 20’ a 24’ 59’’: 40 punts ; 25’ a 30’: 50 punts //
Més de 30’ desqualificat

Terreny

L’àrea de competició del Mundial (150 km²) es troba dins dels Pirineus, a Catalunya. Encara que la superfície no és molt gran, el terreny és molt pronunciat, amb grans desnivells. Els participants no haurien de subestimar aquestes característiques. El pic més alt és La Tossa (2536 m) i la zona més baixa es troba a uns 1300 m, al voltant del poble d’Alp. Hi ha altres cims importants al terreny, com Puigllançada (2409 m), Cim de la Bassa (2029 m), Coma Morera (2208 m) o la Creueta (2067 m). Aquest entorn muntanyós proporciona un terreny físicament exigent on les pujades i baixades mínimes seran un factor determinant per l’èxit. Per tant, les habilitats de planificació de la navegació i la ruta seran de vital importància i s’han demostrat com un factor essencial per assolir la competició amb èxit.

Els corredors de la cursa popular podran gaudir d’aquest entorn que és el mateix que gaudiran, o patiran, els corredors que participen al Mundial.

El bosc abasta fins al 60% de l’àrea d’esdeveniments. Comprèn àrees de predomini de pi, principalment en zones baixes i vessants nord, amb sectors de roure menor en pendents baixos i al sud. L’altre 40% de l’àrea de l’esdeveniment és un terreny obert, majoritàriament d’herba curta en sòls relativament suaus, juntament amb algunes àrees de terra accidentades. La correbilitat sol ser molt bona. Hi ha una important xarxa de camins i rutes de terra. La influència humana hi és present. Podem trobar elements de pastura i ramaders, i elements militars per controlar els límits fronterers.

En resum, els grans reptes físics i tècnics d’aquest entorn muntanyenc combinat amb terrenys meravellosos, proporcionarà una experiència inoblidable com cap altra!

 

Climatologia

Típic clima de muntanya a l’estiu, calorós durant el dia, tempestes a mitja tarda i fresc a la nit.

La Molina té un clima típic de muntanya, amb hiverns llargs i freds i estius suaus. L’altitud és el factor més important.

L’estiu és la temporada de pluges, però la pluja entra en forma de tempesta en períodes curts i intensos. La temporada de pluges presenta una gran variació interanual segons l’any, i els estius poden variar.

El vent és un altre factor clau en el clima de muntanya. Tenim una mitjana del 20% dels dies de vent, generalment des de la N-NW.No obstant això, hi ha diferències importants entre el terreny més alt i el més baix.

El temps al juliol té els següents valors mitjans:

Tossa d’Alp (prop de la part superior, 2536 m)·

Temperatura màx: 10-12 ° C (valors extrems en un mes normal de 8 a 15 ° C)·

Temperatura mín: 6-8 ° C (valors extrems en un mes normal de 2 a 10 ° C)·

Dies de pluja (més d’1 mm): 12. Dels quals, la precipitació mitjana és: 70 mm (valor extrem en un mes normal de 120 mm)·

Dies de boira: 10 durant tot el dia, i 15 parcialment.

Estació de La Molina (1406 m msl) Centre de competició.·

Temperatura màx.: 18-20 º C (valors extrems en un mes normal de 15 a 25 ° C)·

Temperatura mín.: 6-10 ° C (valors extrems en un mes normal de 5-12 ° C)·

Dies de pluja (més d’1 mm): 10. De les quals, la precipitació mitjana és: 60 mm (valor extrem en un mes normal de 100 mm)·

Dies de boira: 3

Mapa

L’escala seleccionada és 1: 25000 amb un interval de contorn de 10 metres. El mapa s’ha realitzat a partir de fonts de dades de LiDAR, disponibles en aquesta regió, que proporcionen una cartografia molt detallada. A més, el treball de camp ha permès afegir detalls i avaluar àrees forestals i obertes.

El mapa està dibuixat amb OCAD. És significativament diferent dels mapes típics de Rogaine: la vegetació està pintada amb color verd o amb tramat verd en les zones obertes. Tot  i això, cal tenir en compte que el mapa té una superfície de 150km2, fet pel qual aquest dibuix no té la precisió que pot tenir un mapa específic d’orientació d’escales més grans i superfícies més petites. El dibuix de vegetació permet però fer una bona lectura del terreny i ser molt més precisos a l’hora d’escollir la ruta. Els mapes s’imprimiran en paper poliester sintètic impermeable i resistent a l’aigua.

Notes del traçador

Els corredors de la prova popular tindran el privilegi de córrer exactament en el mateix terreny i utilitzant les mateixes fites que els corredors del WRC2019. Òbviament al tractar-se d’una prova de 6 hores, s’ha agafat només una part de l’àrea global del Mundial. S’ha respectat però, l’escala del mapa del WRC2019, més petita que les habituals en els rogaines que es corren a casa nostra. La mida d’impressió serà la tradicional A3+ que permetrà que els corredors hagin d’escollir entre més de 40 controls (el número exacte i la descripció de controls es publicaran properament) i puguin visitar zones força diferents, des dels prats i els escarpats d’alta muntanya de la part sud fins els boscos alpins de la part nord. En definitiva, una oportunitat única d’aproximar-se a un campionat del món i compartir terreny amb més de mil corredors de més de 30 països.

 

Descripció de controls