WRC2019 | Temps i Climatologia
54
page-template-default,page,page-id-54,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Temps i Climatologia

world rogaining championship 2019

Predicció meteorològics pel World Rogaine Championship

Publicat divendres 26 de juliol 2019

Per Meteomuntanya.cat

 

 

S’esperen condicions meteorològiques durant la celebració del WRC que caldrà tenir en compte per part de l’organització i els corredors.

El més destacat, l’alta probabilitat de tempestes a la zona de competició. Es poden produir tant avui divendres a la tarda-vespre com també durant dissabte entre el migdia i el vespre. Això pot implicar períodes de pluja intensa, llamps, mala visibilitat, ratxes fortes o molt fortes de vent o calamarsa.

També caldrà tenir en compte el descens tèrmic respecte els dies previs. S’esperen valors de temperatura mínima de fins a només 3ºC als sectors més enlairats de la zona de competició durant la matinada de diumenge,  valors que aniran acompanyats de vent moderat, puntualment fort (superior als 50 km/h), afavorint el desconfort tèrmic.

 

Si entrem en els detalls per períodes horaris abans i durant la prova:

Divendres tarda-nit: No es pot descartar alguna tempesta a la zona de La Molina. La precipitació i els llamps poden anar acompanyats de vent fort o molt fort. Temperatura al voltant dels 15-18ºC al centre de competició.

Dissabte a la matinada i matí: Sembla que el dia començarà amb el cel mig ennuvolat, però empitjorarà ràpid. A l’hora de l’inici de la prova no es descarta que pugui està plovent intermitentment, i la temperatura voltarà els 15-17ºC al centre de competició.

Dissabte entre el migdia i la nit: El període més complicat per causa meteorològica. Hi ha alta probabilitat de ruixats i tempestes a tota la zona de competició. Poden implicar estones de pluja intensa, llamps, mala visibilitat, ratxes fortes de vent o calamarsa. Temperatura, tenint en compte el rang d’altituds del terreny de la prova, entre els aproximadament 5ºC i els 20ºC.

Matinada i matí de diumenge:  Dissipació de la nuvolositat i la precipitació, de manera que acabarà dominant el cel serè o poc ennuvolat fins al final de la prova. Temperatura mínima entre els 3ºC i els 10ºC durant la nit segons la zona. No s’esperen valors sota zero, però el vent del nord-oest a les crestes i sectors més enlairats pot afavorir el desconfort tèrmic en aquestes hores nocturnes. Les ratxes màximes de vent poden superar els 50 km/h a la zona de crestes. Amb la sortida del sol, temperatura remuntant i disminució del vent a les crestes. Matí esplèndid i uns 16-18ºC al centre de competició a l’hora de finalització de la prova.

 

Recordeu que podeu seguir les dades mesurades a la zona a partir d’estacions meteorològiques automàtiques:

 

La Molina (1.705 m) – AEMET

La Tosa d’Alp (2.478 m) – SMC